Junior 2016

Tovább

Ágoston Szász Katalin

1996-ban született Csíkszeredában. A kolozsvári Báthory István Elméleti Líceumban tanult, majd érettségizett, jelenleg az Előretolt Helyőrség Íróakadémia pályakezdő ösztöndíjasa.

Tovább

Bék Timur

1997-ben született Komlón, ám rövidesen Szászvárra költöztették, amit máig a „haza” szóval emleget. A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban eltöltött négy remek év után Szegedre költözött. Jelenleg itt él és tanul, hogy később magyart taníthasson, középiskolás fokon. 2012 óta ír verseket.

Tovább

Bese Bernadett

1996-ban született Révkomáromban. Jelenleg Budapesten él, nemrég kezdte el tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Az utóbbi években főleg újságírással és prózaírással foglalkozott.

Tovább

Birtalan Andrea

Költő és slammer. 1995-ben született Budapesten. Székelyföldön nőtt fel. 2013 óta slammel, több slampoetry-verseny díjazottja. A Helikon irodalmi folyóiratban publikált. Legutóbbi nyilvános bemutatkozásain a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és a Művészetek Völgye meghívottjaként lépett fel. Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia tagja. Jelenleg Budapesten él, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar szakos hallgatója.

Tovább

Cirok Szabó István

1995-ben született Szabadkán. A budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának néderlendisztika szakos hallgatója. A varázsló kertje nevű zenekarban játszik. Foglalkozik megzenésített versekkel és slam poetryvel is.

Tovább

Csikár Norbert Adrián

1991-ben született Budapesten. 2008-ban a Kőbe vésett köszöntő verspályázat közönségdíjasa, 2007-ben és 2012-ben a Vécsey Színpad Drámapedagógiai Műhely verspályázatán ezüst díjban és dicséretben részesült. 2009-től az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának történelem szakos hallgatója. 2010-től Finnországban élt, ahol logisztikai mérnöki tanulmányokat folytatott.

Tovább

Dezső Katalin

1996-ban született Zalaegerszegen. A Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban érettségizett, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának szabad bölcsészet szakos hallgatója. Publikált a Hévízben és a Holnap magazinban. Szabadidejében Rédicsen él édesanyjával és húgával.

Tovább

Erdélyi Dorina

1996-ban született Budapesten. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem másodéves, holland szakos hallgatója. Gyerekkora óta foglalkoztatja az irodalom. Egy általános iskolai meseíró pályázat után tudatosult benne, hogy írónő szeretne lenni. Az önéletrajzi regények ösztönözték arra, hogy naplóírásba fogjon. Bejegyzéseket írt az iskoláról, amerikai útjáról, szülei kapcsolatáról, sportról, szerelemről és betegségeiről. Unalmasnak korántsem mondható életének legsötétebb

Tovább

Fehér Boldizsár

1992-ben született Budapesten. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának filozófia szakos hallgatója. Több irodalmi lapban, valamint a Magvető Kiadó 2013-as Körkép-válogatásában is jelent meg írása, 2016-ban az egyik forgatókönyvírója volt a #Sohavégetnemérős című magyar játékfilmnek.

Tovább

Hernádi Anna Borbála

1997-ben született Budapesten. Dunakeszin és Nagymaroson élt, jelenleg budapesti lakos és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának elsőéves hallgatója. Középiskolai éveit az irodalomnak szentelte, jelenleg andragógiát tanul. Az irodalomra mint az értékek forrására és megjelenési formájára tekint.

Tovább

Huszár Eszter

1996-ban született Budapesten. Gyermekkora óta ír, de a reáltudományok is lenyűgözték. Építészmérnöknek tanul, ahol a műszaki tudás ötvöződik a művészettel. Az írással komolyabban 2015 óta foglalkozik, amikor harmadik helyezést ért el a Képmás magazin pályázatán. Jelenleg novellákat ír, és tervezi, hogy elkezdi első regényét, mely egy gyermekotthonról fog szólni.

Tovább

Karkó Ádám

1997-ben született Esztergomban. Gimnazistaként a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium történelem tagozatos diákja volt; most a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán magyar–történelem tanári szakon tanul. Verseket 2013 óta ír.

Tovább

Kopriva Nikolett

1996-ban született, lakhelye a kárpátaljai Munkács. Jelenleg Budapesten tanul a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztétika mesterszakán. Kedvétől függően verset és prózát  is ír. Szabadidejében sétál.

Tovább

Liszka Gyöngy

1997-ben született Budapesten. Kiskorától kezdve érdeklődött az irodalom iránt. A mesék és varázslatok világa azonnal magával ragadta és buzgóságában hamar megalkotta első önálló meséjét. A későbbiekben rengeteg történettel edzette elméjét, majd amikor a Budai Középiskolában koptatta a padot, magyartanára – és legelső mentora – szárnyai alá vette és besegítette őt az irodalmi életbe, miután egy

Tovább

Mizser Fruzsina

1996-ban született Miskolcon, félúton az Óda és Szabó Lőrinc születési helye között. Sajátos elvek szerint él. Tézis: Még nem író. Antitézis: Születésétől fogva író. Szintézis: Születésétől fogva nem író, de mivel fajtája erről ismerszik meg, kéri tisztelettel, várják meg, míg a mondat végére ér, ami persze évekbe is telhet, mivelhogy mögötte van tizenkilenc év sodródása,

Tovább

Nagyházi Márton

1994-ben született Kazincbarcikán. Egyetemi hallgató, a Műegyetem Vegyészmérnöki Karán tanul. 2010 óta ír bizonyos rendszerességgel. Írt már színművet és operaszövegkönyveket is. Foglalkozik ezen kívül kisszériás újságírással (az egyetem kari lapjában), esszéírással és valamelyest költészettel. Korai műveire a romantikus naivitás és fáradhatatlan amatőrizmus jellemző. Szakmai érésével árnyaltabbak lettek írásai, valamint kitapinthatóvá vált egy fennkölt-hősies és egy

Tovább

Para Márton

1994-ben született Csíkszeredában, Erdélyben, a vámpírok hazájában. Biztos hallottatok róla, kibaszottul híres. Ha pedig mégsem, akkor menjetek a picsába, műveletlen prolik! A térség leghidegebb városa edzette vasból készült vénáit, és már akkor felkavarta a hangulatot, amikor legelőször felsírt. Kiderült ugyanis, hogy ő Drakula gróf székely testvérének vér szerinti leszármazottja. Innentől a krónikák csak suttogva ejtik

Tovább

Pataki Tamás

1991-ben született Dicsőszentmártonban, Erdélyben. Az Alsó-Kisküküllő mentén nőtt fel, szórványban. Ezért hiszi, hogy az anyanyelvünkkel teremtett világok a magyarság megmaradását szolgálják. Prózát és verset ír. Jelenleg is a Murokffy Tódor Ede kalandjairól szóló novellafüzérén dolgozik, amelyek egy visszasóvárgott korban játszódnak, valamikor a múlt század elején. Versei – megfogadva Cioran tanácsát – az egyetlen fontos témáról

Tovább

Pejin Lea

1996-született Zentán, Szerbiában. Az általános iskolát és gimnáziumot is ott fejezte be. Öt évet a helyi rádiónál töltött, mint ifjúsági műsorszerkesztő és bemondó, valamint az újvidéki rádió gyermekműsorának szerkesztésében is közreműködött egy rövid ideig. A Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszóinak életébe is betekintést nyerhetett, egy évad erejéig volt tagja a csoportnak. Az évek alatt elsősegély-nyújtási ismereteket

Tovább

Polgár Kristóf

1997-ben született Szolnokon. 2012-ben kezdte tanulmányait a szolnoki Széchenyi István Gimnázium dráma tagozatán. Először a szolnoki Szigligeti Színház 2011–2012-es évadában volt szerencséje szerepelni, majd a későbbiekben számos szerepet kapott. Gimnáziumi évei alatt előszeretettel szavalt bármilyen városi ünnepségén. A Megavers országos versmondó-versenyen két évben is különdíjas lett. 2016-ban Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szolnok Város Ifjúsági

Tovább

Vöröskéry Dóra

1995-ben született Békéscsabán. Általános iskolásként kezdett történeteket kitalálni, unaloműzés céljából. Nem hallgatott tanáraira, nem hagyta abba. Rövid időt töltött a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karán Sopronban (nem eleget a diplomához), jelenleg Budapesten él. Szereti az édességet, a szörnyfilmeket és a békákat.