Az Előretolt Helyőrség a Kultiválon

Az Előretolt Helyőrség a Kultiválon

A Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivál ez évben Felvidéken kerül megrendezésre 2017. augusztus 11-13. közt Dunaszerdahelyen. Erre a három napra Dunaszerdahelyre költözik a Kárpát-medence lelkes ifjúságának egy csoportja – Erdélyből, Kárpátaljáról, Muravidékről, a Vajdaságból és Magyarországról érkező fiatal művészek – festők, fotósok, színészek, zenészek – lakják majd be az egész várost! A színielőadások, zenei- és táncprodukciók mellett a fesztiválon bemutatkoznak a résztvevő régiók hagyományaikkal, értékeikkel; illetve közéleti személyiségeikkel, íróikkal is beszélgetni lehet majd.

Tematika: görbe tükör a mai fiatalokról, a „mai fiatalok” bemutatása a jövő fiataljainak – miért jó most fiatalnak lenni, milyen sztereotípiákkal kerül szembe egy fiatal ma, milyen sztereotípiákat vall a saját generációjáról, mit gondol, mik lesznek a mai fiatalság „bezzeg a mi időnkben” pontjai, stb…

Augusztus 11., péntek
– 17:00 – Megnyitó, fotókiállítással, sajtótájékoztatóval
– 18:00 – Kultivál_ON: minden régió bemutatkozik egy produkcióval
– 19:00 – Rendhagyó irodalomóra a KMTG hallgatóival (Közreműködők: Bánkövi Dorottya, Bese Bernadett, Bíró Szabolcs, Marcsák Gergely, Pejin Lea, Demeter Andrea)
+ „Zene, az kell!” – Farkaš Mária növendékeinek koncertje (VMK előtti színpad)
– 20:00 – GASZTROVIZÁCIÓ (közös vacsora)
– 21:00 – Koncert majd örömzenélés / táncház

Augusztus 12., szombat
– 15:00 – Rendhagyó irodalomóra a KMTG hallgatóival (Közreműködők: Bánkövi Dorottya, Bese Bernadett, Bíró Szabolcs, Marcsák Gergely, Pejin Lea, Demeter Andrea)
– 16:00 – 18:00 A csoportok által hozott művészeti produkciók közös programja 2 helyszínen:
Művelődési Intézet – színpadi produkciók
Vámbéry Tér – utcazenélés
– 20:00 – Koncertek
– 22:00 – Kultival_off – közös „jam”-elés

(A programváltozás jogát fenntartjuk!)

Esemény Facebook oldala: Az Előretolt Helyőrség a Kultiválon