Tovább jún. 29
16:30

Regős Mátyás: Patyik Fedon élete – kötetbemutató

„Bevalljuk vagy sem, legtöbbünknek igenis volt egy képzeletbeli társa gyermekkorában, egy semmitőlsefélni alak, örökké nyitott kabáttal. Regős Mátyás és barátja, Patyik Fedon közös világa felrúgja a formális logika szabályait, bizarr történések esnek meg velük egy szédítően másfajta törvény mentén. ” Sántha Attila

Tovább jún. 26
22:00

Irodalmi karaván Balatonszárszón

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia Balatonszárszóra látogat. Felolvasnak az akadémia pályakezdői és oktatói. A helyszínen a hetekben több hasonló rendezvényünk lesz, csupán a felolvasók cserélődnek, és izgalmasabbnál izgalmasabb szövegeket visznek magukkal.

Tovább jún. 26
15:00

Weöres Sándor Napok Gyulán

A Gyulai Várszínház és Nemzeti Színház a tavalyi Székely János Napok után idén Weöres Sándor műveit állítják középpontba Gyulán, június 26-27-én.

Tovább jún. 11
18:00

Horváth László Imre: A Kicsi embere – kötetbemutató

„Péter Gábor, azaz fedőnevén „a Kicsi” a kommunista államrendőrség rettegett vezetője. Megbízható embere Utisz (azaz „Senkise”), az exkluzív Kirké Klub egykori pincére és mindenese, a háború után a Küklopsz Barlangja mulató főnöke, ahová kizárólag szovjet tanácsadók tehetik be a lábukat.”

Tovább máj. 04
16:30

Kép – Szöveg – Budapest

A B32 Galéria és Kultúrtér és a Fiatal Írók Szövetsége városfesztiválján fellép akadémiánk pályakezdője, Pataki Tamás, illetve kritikusa, Smid Róbert.

Tovább nov. 13
18:00

Versek szódával – irodalmi est

Íróakadémiánk pályakezdői Barta Viola, Izer Janka, Kemenczky J. Anikó, Kovács Újszászy Péter és Mádi Laura Alexandra mutatkoznak be az Írószövetség dísztermében november 13-án.

Tovább okt. 06
07:45

Férfiak az irodalomban

2018. november 6-8. között Íróakadémiánk oktatói és pályakezdője Férfiak az irodalomban címmel rendhagyó irodalomórák és felolvasóestek sorozatát tartja meg Seregélyesen és Győrben.