Juniorok

Tovább

Almási Balázs

(Baloldalt a képen.) 2001-ben született, tanár házaspár legfiatalabb gyermeke. Tápiószecsőn nőtt fel, a fővárosi Apáczai Gimnáziumban érettségizett, a Műegyetemen vegyészmérnöknek tanul. Szeret rajzolni, festeni, főleg portrékat. Verseket és novellákat ír.  Még csak úgy lépte át a határokat, hogy fogták a kezét. Ha talál egy szempillát, mindig ugyanazt kívánja, mielőtt elfújná.  

Tovább

Baráth Tibor

Budapesti. Gyűlöli és szereti, nem is ő él a városban, a város él benne. Egy border collie keverék lányka büszke gazdája, mindent megbocsát Szabó Lőrincnek és az atlétika szerelmese (Őze Bálint kísértetiesen hasonló karakter, mint ő). Öt éve tanul a Pázmányon, kritikái és esszéi 2019 óta jelennek meg különböző folyóiratokban. Csak írás és olvasás közben

Tovább

Buday Bálint

1991-ben született Budapesten. Zalaegerszegen érettségizett, majd a Pázmányon végzett magyar-történelem tanári szakon. Jelenleg ugyanitt doktori ösztöndíjas hallgató, kutatási területe a posztmodern és kortárs magyar líra.

Tovább

Demeter Arnold

Demeter Arnold néven jelenik meg mindenhol, de legtöbben a Döme megszólítást használják. 1998. augusztus 27-én született Csíkszeredában, Csíkszentkirályon nőtt fel. Eredetileg labdarúgó akart lenni, aztán néptáncos lett belőle, így az írásnál jobban a táncot és a nótát szereti. Jelenleg mesterszakos hallgató a Kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Politika, Közigazgatás és Kommunikáció Karán, kommunikáció és közkapcsolatok szakon. Írásai

Tovább

Farkas Kriszta

Született 2002. november 8-án Gyergyószentmiklóson, jegye Skorpió. Tanulmányait a Salamon Ernő Elméleti Líceumban végezte filológia szakon, jelenleg a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen tanul újságírást. A líra világában érzi magát igazán otthon. Tervei szerint oda is rakja fészkét, és nem vándorol el akkor sem, ha éppen hideg van.  

Tovább

Fejérvári Katalin

1999. szeptember 9-én született Debrecenben, Hajdúszoboszlón él, időnként Budapesten. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán tanul irodalmat, nyelvészetet és szerkesztői ismereteket. A Szkéné Színház Rakpart3 Íróműhely tagja. Kritikákat, esszéket, tanulmányokat ír, de ha szerelmes, verset is. Nagy ritkán pedig bemutatkozó szöveget.

Tovább

Ferencz-Nagy Zoltán

2001-ben született Sepsiszentgyörgyön, de sosem élt ott; kollektív-korabeli barcasági csángók leszármazottja, mély csíkszéki gyökerekkel. Az Áprily Lajos Főgimnáziumban tanult, Csíklázárfalván nyaralt. Brassó és a falu, hegyek, talán ezt a három szót húzná alá. Egyebek mellett „túr és tűnődik, tudni, tenni tör”. 2020 őszétől a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem magyar-angol szakos hallgatója.

Tovább

Ilyés Krisztinka

Pont időben megelőzte a huszonegyedik századot, 1999-ben Keszthelyen született. Jelenleg gyergyóalfalvi lakos, Székelyudvarhelyen most végzett a középiskolával a Benedek Elek Pedagógiai Líceumban. Az írásait prózával kezdte, végül a líránál kötött ki. A Helikon folyóiratban és az Irodalmi Jelenben is publikált. A személyiségét megformáló fontos tényező a beceneve, beékelődik még egy “k”, így lett belőle Krisztinka.

Tovább

Izer Janka

Izer Janka 1996-ban született Budapesten, jelenleg Pannonhalmán él. 2018 óta publikál különböző folyóiratokban, írásait a Hévíz, a Pannon Tükör, a Tiszatáj, az Irodalmi Jelen, az Új Forrás, a Magyar Napló, a Bárka és az Előretolt Helyőrség lapszámaiban és az olvasat.hu oldalon közölték. Novellái mellett színházi ajánlókat is ír. 2020-ban az Irodalmi Jelen Debütdíját nyerte el,

Tovább

Károly Dorina

1996-ban született Vas megyében, Körmenden, és az ahhoz közeli Őrségben, Szőce településen nőtt fel. Középiskolai tanulmányait a Nagy Lajos Gimnáziumban végezte Szombathelyen. 13 éves kora óta ír verseket, közel áll hozzá még az éneklés és a néptánc is kisiskolás kora óta. Jelenleg az ausztriai Karl-Franzens-Universität hallgatója Grazban anglisztika alapszakon. Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia ösztöndíjas pályakezdője.

Tovább

Kassay Sára

2001. július 13-án született, pénteken, heggel az arcán. Gyergyóalfaluban nőtt fel. A Márton Áron Főgimnáziumban végezte tanulmányait, jelenleg pszichológia szakot végez a BBTE-n. Már egész ifjú korától érdekelt az irodalomban, 13 évesen nyerte az első slam poetry bajnokságát. A művészetek különböző területein is kipróbálta már magát, kezdve a harcművészettől a színművészeten át egész az irodalomig.

Tovább

Kovács Áron

2002-ben született Miskolcon, és pár éve rájött, hogy rövid hajjal túlságosan informatikus feje van.  Bár az infót nem érti, azt tudja, hogy valami maradandót kellene alkotni, ezért verseket ír.  Reméli, ősszel megkezdheti egyetemi tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetem osztatlan tanári képzésén.  

Tovább

Kovács Újszászy Péter

Kovács Újszászy Péter 1996. december 20-án született Kolozsváron, ahol ma is él. Költő, irodalomkritikus, előadóművész, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum angoltanára. Első verseskötete, A csupaszodás gótikája 2021-ben látott napvilágot Budapesten az Előretolt Helyőrség Íróakadémia gondozásában.

Tovább

L. Takács Bálint

1998-ban született Székesfehérváron. 2018 szeptemberétől a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészkarának hallgatója, szabadbölcsész szakon, szóval vagy író szeretne lenni, vagy eladó a Mekiben. A prózaírás érdekli, a novelláktól és regényektől a drámákig és filmforgatókönyvekig több műfajban is kipróbálta már magát, ezeket a próbálkozásokat szeretné a tanulmányai segítségével mostantól jobban elmélyíteni.

Tovább

Lázár Kinga

2001 júliusában született, Baróton. Minél távolabb kerül Erdővidéktől, annál többet emlegeti. A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemenbe járt, majd Kolozsvárra költözött, hogy Babeș–Bolyai Tudományegyetem bölcsészhallgatója legyen, magyar irodalommal és nyelvészettel foglalkozzon, valamint remélhetőleg megtanuljon finnül.

Tovább

Lévai Aliz-Mária

2002 őszén született Bótrágyon. 2017-ben nyert felvételt a II. RF KMF Szakgimnázium Óvodapedagógia szakára, ahol sikeresen leérettségizett, majd lediplomlázott. Jelenleg a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola magyar szakának hallgatója. Próbálja megfogadni a számára legkedvesebb tanár tanácsát, miszerint a motivációtlanságában keresse motivációját.

Tovább

Nagy Anna

Nagy Anna 2001-ben született, a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban érettségizett 2016-ban. Jelenleg az ELTE PPK pszichológia szakán tanul, szabadidejében szívesen rajzol, verseket ír.

Tovább

Nagy Milán László

1998-ban született egy verőfényes őszi délutánon. Érkezését egy berepülő denevér nyomatékosította a szülőszobában. Egyesek szerint ez megdönthetetlen bizonyíték arra, hogy vámpír, szerinte csak a véletlen műve volt. Szolnokon végezte tanulmányait, majd belekóstolt a Károli bölcsészkarán az egyetemista életbe. Fél év után abbahagyta, hogy hazajöjjön mást tanulni, valamint munkába is állt. Képesített gyógypedagógiai asszisztens, több gyerektábor

Tovább

Sz. Kárpáthy Kata

Kárpátalján született Beregújfaluban, a magyar nyelvhatár egyik végvárában. Itt is él. Valódi neve Szabó Katalin. Jelenleg a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán hallgató magyar szakon, mesterképzésen. A Kárpátalja.ma hírportál újságírója és szerkesztője, emellett a Szent Louis és Zelie Martin Központban tanít. Novelláit 2019-ben kezdte publikálni. Tagja a Kovács Vilmos Irodalmi Társaságnak.  

Tovább

Szabados Attila

Szabados Attila (1999, Debrecen) a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok alapképzésén szerzett diplomát, jelenleg a BME mesterszakos hallgatója kulturális iparágak specializáción. Verseket, novellákat és kritikákat ír.

Tovább

Szabó Boglárka

2003-ban Szatmárnémetiben született, majd 2022-ben végzett a Hám János Líceumban. Az utazásban mindent imád, kivéve az utat, és ha érkezéskor parkolóhelyet kell keresni. Inkább macskás. Irigyli őket, mert kilenc élet alatt talán ő is kipróbálhatna és kiolvashatna mindent, amit akar. Olvas és ír prózát és lírát, ami jön.

Tovább

Szabó Lilla

Szabó Lilla Adrienn vagyok, félig nagyvárosból, félig vidékről származom. 2002-ben, Budapesten születtem, a gyermekkoromat, az általános iskolás és a gimnáziumi éveimet azonban Tatán töltöttem. Egyetemi tanulmányaim húztak vissza Budapestre, jelenleg a BME kommunikáció és médiatudomány szakának hallgatója vagyok. A művészet kiskorom óta jelentős szerepet játszik az életemben. Hat évig fuvoláztam szólóban és zenekarban egyaránt, 13

Tovább

Szombati Gréta

2002-ben született, Cserkeszőlőben nőtt fel. Jelenleg Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetem magyar szakán tanul, de hétvégente mindig hazajár. Tizenkét éves kora óta publikál, amit csak sikerül. 2021-ben nyert felvételt az Előretolt Helyőrség Íróakadémia próza tagozatára.

Tovább

Vojnics-Rogics Réka

1996-ban született Szegeden. A Radnóti Miklós Gimnázium humán tagozata után 2015-ben a Szegedi Tudományegyetem tanárképzésére nyert felvételt, ahol idén fog végezni magyar-történelem szakos hallgatóként. Az egyetemi évek alatt foglalkozott rádiózással, gyerekek táboroztatásával, volt korrektor, újságíró és önkéntes mesemondó a gyerekpszichiátrián. Két éve fogalmazódott meg benne, hogy mindenképpen a gyermekirodalom területén szeretne tevékenykedni. Jelenleg a 19-20. századi gyermek-

Tovább

Vöröskéry Dóra

Vöröskéry Dóra Békéscsabán született 1995-ben. Mezőberényben érettségizett, majd Sopronban tanult természetvédelmi mérnöki szakon. Egy évig élt Budapesten. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem szociális munka szakos hallgatója. Nemrég érkezett haza Németországból, ahol két félévet vendéghallgatott. Röpképtelen madarak címmel 2019-ben jelent meg első novelláskötete. Szereti a csokoládét, a szörnyfilmeket és a békákat.