Rólunk a KMTG-ről

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (továbbiakban KMTG) létrejöttét Magyarország Kormánya szorgalmazta, 1569/2015.(IX.4) határozatával. A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. bejegyzési végzését 2015. december 10-én bocsátotta ki a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága. Az Alapító okiratot itt olvashatja.

A KMTG első projektje szépirodalmi, de a jövőben az intézmény képzőművészeti, színházi és zenei projekteket is kíván indítani. A KMTG célja az anyaországi és határon túli magyar tehetségek (irodalom, képzőművészet, zene, előadóművészet terén) felkutatása és szakmai kiteljesedésük elősegítése – nem csak anyagi szempontból, hanem a professzionális menedzsment vonatkozásában is.

A KMTG célja tehát a magyar nyelvterület tehetségeinek felkutatása és szakmai kiteljesedésük elősegítése.

Küldetésünk, hogy a fiatal kortárs művészet teljesítményeit ne csak Budapest és a nagyobb magyarországi városok, hanem minél több magyarlakta település közönsége megismerje.

A KMTG ösztöndíjak révén, valamint a nyertes pályázók szellemi termékeinek megvásárlásával biztosítja az anyagi feltételeket fejlődésük és alkotómunkájuk kibontakoztatása érdekében.

Mindenek előtt szakmai oktatást, továbbképzést biztosít az alkotóknak. Menedzseli őket a magyar és nemzetközi médiában és kulturális piacon. Az alkotók munkásságát bemutató, valamint az intézmény előrehaladását, megismertetését és népszerűsítését szolgáló rendezvényeket (médiafellépéseket, közönségtalálkozókat, konferenciákat, előadásokat, kiállításokat, koncerteket stb.) szervez, kiadványokat és médiaprodukciókat állít elő.