Pályázati felhívás TÁRSADALMI ZSŰRIK megalakítására (2017)

Magyar nyelv- és irodalomtanárok, könyvtárosok és művelődésszervezők figyelmébe (a pályázati kiírás letölthető PDF formátumban)

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. által működtetett Előretolt Helyőrség Íróakadémia célkitűzése és hitvallása szerint az olvasóbarát irodalmat képviseli. Ennek minél szélesebb körű elérése érdekében alkotói pályázatokat ír ki négy – vers, novella, mese, regény – kategóriában, melyek elbírálását olyan irodalmárokra – Magyarországon és a Kárpát-medence területén dolgozó tanárokra, könyvtárosokra, művelődésszervezőkre – szeretné bízni, akik mindennapi közvetlen tapasztalataik révén bárki másnál jobban ismerhetik és ismerik az olvasói igényeket és visszajelzéseket – nap mint nap oktatják, terjesztik, gondozzák az irodalmat.

Jelen pályázati kiírásunkkal őket szeretnénk megszólítani, hogy aztán a belőlük összeállított ún. „társadalmi zsűrik” hozhassák meg alkotói versenypályázatainkon a döntést.

A sikeres pályázók részt vesznek a vers, novella és mese kategóriák esetében 2017 második felében, illetve a regény kategória esetében 2017 második és 2018 első felében az ún. „társadalmi zsűrik” munkájában. Munkájukat a pályázat kiírója vers, novella és mese kategóriák esetében személyenként bruttó 250.000 Ft, a regény kategória esetében személyenként bruttó 500.000 Ft tiszteletdíjjal jutalmazza.

 

 

A pályázathoz szükséges dokumentáció:

  1. Személyi adatlap – melyben a pályázó megjelöli, hogy melyik meghirdetett műfaji kategória társadalmi zsűrijében szeretne részt venni [letölthető ITT]
  2. Adatkezelési nyilatkozat (aláírva, szkennelve, PDF formátumban) [letölthető ITT]
  3. A végzettséget igazoló diploma, illetve oklevél (aláírva, szkennelve, PDF formátumban)
  4. Az érvényes és élő munkaviszonyt igazoló munkáltatói igazolás beszkennelt változata
  5. Szakmai önéletrajz
  6. Rövid esszé jellegű személyes bemutatkozás, mely egyrészt az irodalom népszerűsítésének szükségességéről és a pályázó által alkalmazott módszerekről, másrészt a megpályázott kategóriához kapcsolódóan az adott műfaj kortárs állapotának és tendenciáinak bemutatásáról szól. Minimális terjedelem 3000 leütés, maximális terjedelem 5000 leütés.

 

A pályázatok benyújtásának módja

Elektronikus formában, *.doc vagy *.pdf dokumentumban, a következő email-címek mindegyikére:

palyazat@kmtg.hu, illetve palyazat.eloretolt.helyorseg@gmail.com

Ugyanitt további információ kérhető.

 

A pályázatok beadásának határideje: 2017. július 2., vasárnap éjfél

 

A pályázatot a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. által felkért szakmai-szakértői zsűri bírálja el, mely az intézmény oktatóiból áll.

A pályázatok feldolgozása, előszelekciója folyamatos. Az elbírálás határideje: 2017. július 31.

Hiánypótlásra a pályázati beadási határidő lejárta előtt van lehetőség.

Érvénytelen a pályázat, amennyiben:

  • a pályázati feltételeknek nem felel meg;
  • hiányos a mellékelt dokumentáció;
  • határidőn túl történik a pályázat benyújtása.

 

Amennyiben nem érkezik megfelelő számú pályázat, vagy a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. által felkért szakmai zsűri a beérkezett pályázati anyagokat nem találja kielégítő minőségűnek, fenntartja annak a jogát, hogy a meghirdetett kategóriákban nem minden helyre javasol nyertest.

Budapest, 2017. május 3.

Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.