Junior 2019-2022

Tovább

Bodon Gergely Dávid

Bodon Gergely Dávid a becsületes neve, bár a Dávidra kevésbé hallgat. Inkább a Gergelyre. Ugyanakkor sokan hívják Gergőnek, és éppen annyian csak Bodonnak. Mindenesetre így szokott bemutatkozni: Bodon Gergely Dávid. A múlt évezred alkonyán jött a világra vagy létre, nevezzük akárhogy is – megszületett és kész. Egy hamisítatlan ’98-as nyári gyerek, bár jobban kedveli a

Tovább

Fehér Csenge

1996-ban született Zalaegerszegen, jelenleg Budapesten él. Tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar szakán végezte. Polgári állása szerint szoftverfejlesztő. 2019 óta publikál rendszeresen, novellái többek között a Bárka, az Irodalmi Jelen, a Pannon Tükör és az Élet és Irodalom oldalain láttak napvilágot. 2021-ben jelent meg első novelláskötete, A kibomló test címmel.

Tovább

Gál János

1999-ben született Budapesten. 2017-ben a Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett, jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatja tanulmányait történelem és latin szakon. Verseket ír, a szatíra és a paródia műfajai állnak hozzá közel. Szabadidejét a népzenének szenteli, citerán és hegedűn játszik.

Tovább

Hegyi Damján Domokos

1999-ben született Győrben, egyébként félig Mindszentpusztán, félig Mosonmagyaróváron él. Tizenhárom éven keresztül a Magyar Műhely ÁMK Általános Iskola és Gimnázium növendéke volt a Mindszentpuszta mellett található Mezőörsön, ezután pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem magyar szakos hallgatója lett. Leginkább novellákat ír.

Tovább

Kalmár András Márton

1997 szeptemberében született Szegeden. Itt járt középiskolába, ahol a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban szobrászatot tanult, de a versfaragás szintén érdekelni kezdte. Egyéves szegedi magyar szakos egyetemi kitérő után jelenleg a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrászhallgatója. Elmondása szerint a szobrászat anyagi mivolta és a költészet ideái között kergeti a múzsákat. Gitározik és dalokat is

Tovább

Sarnyai Benedek Máté

1998-tól Szegeden, 2017-től a Szeged-Budapest-szakasz változatos pontjain helyezkedik el. Néha kapcsolatai eltérítik pályájáról, és például Pécsen vagy Debrecenben köt ki. A mozgásban maradás mellett társadalomtudományokat tanul, illetve prózát ír. Mindkét területen szeret szikárul fogalmazni. Ha erre kerül sor, megáll gondolkodni egy-, vagy több pillanatra.

Tovább

Szeder H. Réka

1996-ban született Budapesten. Azóta bejárta Szegedet és Csurgót is. Idén szerzett Bsc-diplomát Szegeden biológiából. Szeret verseket írni, valamint franciából fordítani. Elmondása szerint nem tudja, miért ez a nyelv fogta meg, mivel az angolt jobban érti. És azt legalább beszéli is. Ezek mellett a próza, regényírás felé kacsintgat.

Tovább

Szilágyi Zsófia

1995-ben született Debrecenben. Jelenleg a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának szabadbölcsész hallgatója. A színház gyerekkora óta szerves része az életének. Aktívan játszik a Csokonai Nemzeti Színházban és a Debreceni Egyetemi Színházban, valamint dráma-workshopokat és tréningeket is tart. A prózaírással négy éve ismerkedett meg, azóta is a fő csapásvonal számára. 2017 óta rendszeresen ír performansz-, film- és

Tovább

Törteli Réka

2000-ben született Zentán, Vajdaságban. 2019-ben érettségizett a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban mint képzőművészeti technikus. Jelenleg az Újvidéki Művészeti Akadémián tanul festészetet. Meg nem festett képeit próbálja versekbe tömöríteni.

Tovább

Vaszilkó Bence

Egyetlenegyszer próbált meg valami komoly dolgot csinálni, azt is az ezredfordulón, de elég nyakatekert lett, mármint a köldökzsinór. Azóta a borsodi életérzést élvezi, minden gyönyörével együtt. A matyók fővárosában, Mezőkövesden alkot prózát, annak is csak egy barátságosabb formáját, a kisregényt. Egerben a Dobó István Gimnáziumba járt, szerencséjére a késéseket és lógásokat nem vették figyelembe, így