Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia és Sebestyén Márta közös fellépése

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia és Sebestyén Márta közös fellépése

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia valamint Sebestyén Márta és Andrejszki Judit közös műsora Nagyenyeden a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny ünnepélyes megnyitója keretében.

Ajánlott irodalom – bemutatkozik az Előretolt Helyőrség Íróakadémia
A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. égisze alatt működő íróakadémia – a Mikes Kelemen Tantárgyversenyhez hasonlóan – az irodalom iránt kiemelten érdeklődő tehetséges fiatalokat karolja fel. Akadémistáink nem csak olvassák az irodalmat, hanem művelik is azt. Az est során bemutatkozik és műveiből felolvas Bék Timur költő, Marcsák Gergely költő, zenész, Nagy Koppány Zsolt és Szente Anita írók. Műsorukban közel kerül egymáshoz zene és vers, költészet és próza.

„Földiekkel játszó…” – Sebestyén Márta és Andrejszki Judit közös koncertje
Bár az est második részében a zenéé lesz a főszerep, nem távolodunk el az irodalomtól sem, hiszen a népdalaink egyben legősibb énekelt verseink. Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes, előadóművész a magyar kultúra nagyköveteként a kárpát-medencei népdalkincset világszerte ismertté tette. Állandó fellépőtársa, Andrejszki Judit barokk-énekes, orgonista és csembalóművész, aki régi daloskönyvek kincseit tárja a közönség elé. Közös műsorukban betekintést nyerhetünk több évszázad magyar zenéjébe, válogatásukban összesimul a népzene és a reneszánsz dalok. Mindezt élvezhető formában, közvetlen stílusban hozzák közelebb a mai közönséghez.