A nyolckeres kurváknak is van lelke

Zsótér Indi Dániel írása Az Úr Nyolcadik Kerületéről a 24.hu-n

A nyolckeres kurváknak is van lelke

Pál Dániel Levente ötödik kötete, Az Úr Nyolcadik Kerülete közelebb hozza hozzánk a nyolcadik kerületet, még akkor is, ha néha hiányérzetünk is támad olvasás közben.

Nehéz szülés

Pál Dániel Levente már jó néhány éve posztolt minitörténeteket a Facebookon, lakhelyéről, a nyolcadik kerületről és annak lakóiról, követői nyomására pedig elkezdett gondolkodni egy képregény kiadásának ötletén.
A szerző 2014-ben adott nekünk interjút Lakatos István képregény-rajzolóval karöltve a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon, akkor egy olyan Egypercesek-szerű képregény-kötetről beszéltek, melyet Lakatos illusztrációi díszítettek és a Libri kiadó gondozásában jelent volna meg. El is készült néhány rajz a megfelelő szövegekkel és elkezdődött egy majdnem három éves csörte, mire a könyv most, ugyan illusztrációk nélkül, 2017-ben egy másik kiadó, az Athenaeum bábáskodásában jelenik meg a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Egymást közt élünk, mégsem ismerjük egymást

Az Úr Nyolcadik Kerületének történeteiből legalább eggyel már biztosan találkozott az, aki a szerző Facebook-oldalára egyszer is ellátogatott az elmúlt pár évben. Pál itt gyűjtötte ugyanis össze azokat a humoros, groteszk vagy keserű, de végső soron mégiscsak emberi történeteket, amelyeknek, ha nyitott füllel és szemmel járjuk a Józsefvárost, azaz a nyolcadik kerületet, mi is tanúi lehetünk. Legfeljebb mi nem tudunk velük mit kezdeni. (…)

A fénykép és a teljes szöveg forrása: 24.hu