Kertész Dávid

Kertész Dávid

1993-ban született Tiszaásványban. Tanulmányait a Tiszaásványi Általános Iskola első osztályában kezdte meg, később a Csapi 2. sz. Széchényi Középiskola emelt szintű felkészítő osztályában folytatta. Itt szerezte meg az érettségi bizonyítványt 2010-ben, majd ugyanebben az évben felvételt nyert a Beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola történelem szakára. Aktívan részt vett a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) munkájában, melyben előbb kommunikációs biztosi, később elnöki és alelnöki tisztséget is betöltött. Ez idő alatt különféle kulturális és diákköri programok szervezésével és lebonyolításával foglalkozott.

2014-ben alapító tagja volt a Kovács Vilmos Irodalmi Társaságnak (KVIT), melyben jelenleg is aktívan tevékenykedik. A KVIT tagjaként részt vett több író-olvasó találkozón, társzervezője volt irodalmi rendezvényeknek, illetve zsűritagja iskolai szavalóversenyeknek. 2014-ben és 2015-ben a VIII., illetve a IX. Együtt Magyar Irodalmi Napok előadói között szerepelt.

Publikációi eddig a Kárpátaljai Magyar Hírmondóban, a Somogyban, a Napútban és internetes portálokon, oldalakon, blogokon jelentek meg.

Jelenleg egy telekommunikációs cég alkalmazásában dolgozik supervisor-i (mentori) beosztásban.

Folyékonyan beszél angolul és oroszul, haladó szinten ukránul.